fbpx

Hoi! Welkom!

Mijn naam is Pien,  moeder van 2 dochters en woon samen met kids en manlief (en kat) in Groningen.

In 2000 afgestudeerd als logopedist.

Eerst heb ik met diverse doelgroepen gewerkt (binnen de logopedische praktijk, de gehandicaptenzorg en het verpleeghuis). Wat een ervaringen!

Toen kwam de kans om binnen het cluster2 onderwijs (Kentalis) te werken. Daar ontstond mijn liefde voor kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis. (TOS)

Na bijna 14 jaar daar werd het tijd voor de volgende stap:  Ambulant Begeleider cluster 2, om in het Passend onderwijs  kinderen met taalontwikkelingsstoornissen en slechthorende kinderen, de leerkrachten en ouders te begeleiden. En daarbij TOS nog meer op de kaart te zetten!

Wat heb ik in beiden banen veel geleerd! #dankbaar!

Tijdens een vergadering bij de AB was de vraag: Wat is jouw totem in jouw werk? Waar herken je jou aan? Wat is jouw handtekening?” Ik wist het meteen: Ondersteunend tekenen natuurlijk!

En zo werd onbewust de eerste stap naar zelfstandig ondernemer gezet.

Want in elke behandeling, begeleiding, in de klas, buiten de klas, in de 1:1, in groepjes, in gesprekken met ouders, overleggen met profs, en ook thuis doe ik het en leer ik het de ander:

ondersteunend tekenen (gesproken taal + tekeningetjes) helpt elk kind, elke jongere, zeker met een TOS, om gehoord en gezien te worden.

De volgende stap was duidelijk. En in december 2018 ben ik gestart als ZZP-er om mijn hart te volgen. De grootse en meest superspannende keus die wij als gezin hebben gemaakt met geen dag spijt!

Mijn basismissie is om uiteindelijk:

“elk kind/ elke jongere heeft een ouder of prof in zijn/haar netwerk om ondersteunend tekenen te leren”

Mijn hart, mijn specialisme, heeft nog een specifiekere missie:

In de vorm van online programma’s, workshops op maat, coaching en specifieke TekenenbijTOStrainingen draag ik mijn steentje bij aan deze wereld:

Ik leer jou (prof en ouder) jouw kind en het kind met wie jij werkt visueel te maken, zodat hij/zij gehoord en gezien kan worden!

Interesse? Stuur gerust een mailtje naar ondersteunendtekenen@pienvandermost.nl 

Fijne dag!